Google Ads koppeling


Webshop - Google Ads artikel API-koppeling

GoogleAds tekst-advertenties bestaan uit tekst, niet met product-foto’s zoals bij GoogleShopping. Google geeft in zoekresultaat vaak ook in een deel van het scherm GoogleAds tekst-advertenties weer, boven de (gratis) organische crawl resultaten:

GoogleAds

In GoogleAds kunt u handmatig tekst-advertenties aanmaken & beheren. Als u een groot aantal advertenties wilt, bijvoorbeeld groot aantal webshop-producten, evenementen of vacatures, is handmatig lastig en kan deze koppeling uitkomst bieden. Met de koppeling kunt u een groot aantal groot aantal advertenties laten genereren en actueel houden. De koppeling gebruikt hier data uit webshop en/of bron-feed zoals XML/CSV of Google-Sheet. Tekst-fragmenten uit de data-bron/webshop (bijvoorbeeld product-Naam/Prijs/Levertijd) worden door koppeling toegepast in ingestelde Template(s) voor Google-Ads sync. De koppeling download dagelijks of optioneel meerdere-malen-per-dag actuele bron-data en verwerkt dit naar Google-Ads (toevoegen/wijzigen/verwijderen van Ads). Op deze manier kan bijvoorbeeld elk webshop-product een eigen GoogleAds tekst-advertentie krijgen & als product uitverkocht wordt advertenties automatisch verwijderd.

Als het om webshop producten gaat is het logisch GoogleShopping ook te gebruiken, maar mogelijk laat u kansen liggen als u GoogleAds tekst-advertenties niet gebruikt. Omdat zoekwoorden opgegeven worden vanuit data-bron en/of via koppelings-instellingen&regels, kunnen er andere zoekwoorden toegepast worden dan bij GoogleShopping.

Google Ads rekend met u af op basis van Cost-Per-Click.

Webshoptypes

Google Ads datafeed voor:
/ / / / / / / / / / / / / of
XML/jSON/CSV Google Ads datafeed
ESS Logo
Google Ads
<

Google Ads datafeed

  • Prijs: €50/feed/maand
  • €200 eenmalige setup-kosten
  • Of pakket-tarief €40/feed/maand
  • Tarief tot 5.000 artikelen
  • Abonnementsvoorwaarden
Breng uw vacatures onder de aandacht, door adverteren/promotie op Google Ads.
Synchroniseer een groot aantal actuele advertenties naar GoogleAds.
Uitgebreide regel-gestuurde instellingen voor o.a. artikel-filtering, levertijden, tekst-aanpassingen, extra-velden en andere optimalisaties.
Geen aanpassing van de webshop nodig.
Geen medewerking van webshop bouwer- of server toegang vereist.
Levering doorgaans binnen 1 werkdag!

Geoptimaliseerde datafeeds

Het is belangrijk dat feeds juiste en actuele artikelinformatie bevat, volgens de eisen en wensen van de betreffende vergelijkingssite voor een optimaal resultaat. Voor goede datafeeds is het nodig automatisch opmaak uit teksten te filteren, belangrijke aanwezige info te onttrekken en los door te geven zoals merknamen, EAN-codes, maten en kleuren en soms artikelgroepen en kleurcodes te converteren.

High Service realisatie & support

ESS analyseert uw webshop en beschikt over gespecialiseerde systemen. Wij hebben de know-how om zorg te dragen voor een geoptimaliseerde datafeed op basis van de artikelgegevens die beschikbaar zijn. Tevens monitoren wij de dagelijkse gegevens verzameling en conversies om problemen waar te kunnen nemen zonder dat u daar iets van merkt.

Crawling mogelijkheden

Voor diverse webshop-types hebben we directe API-aansturingen of modules. Als andere webshop-type of maatwerk-webshop dan kunnen onze Crawlers optioneel mogelijk uitkomst bieden, om uw artikelgegevens te verzamelen van uw webshop-pagina’s & eventueel te combineren met bron-feeds.

Levering doorgaans 1 werkdag!

Datafeeds zijn onze specialiteit & core-business: wij zijn in staat de meeste datafeeds binnen 1 werkdag te leveren, zodat u snel een nieuwe campagne kunt starten!

Een greep uit ons klantenbestand:

24MX
2Cheap
4UDesigned
AlterEgo
AmazingDeals
AthleteSports
Babypark
Baktotaal Bouwhuis
Batterijenhuis
Barbier Motorsport
Belsimpel
Bestratingsmarkt
Bruynzeel
Bykohler
Coolblue
Directondergoed
Dumpstijl
EuropeSecurity
Feestartikelen4U
Fitshop
Flycarpets
Fonteyn
Fundesign
G&D Aquaria
Helmspecialist
Horeca
Huurstunt
Igloo
Ik&Ik
Intens Wonen
Kenners webshops
Knives and Tools
Musthaves
Nedgame
Oppasland
Pedaleur bikes
PhoneMarket
PostNL
Raadsma
RSI
Rhodos wellness
RUSH official
SameLight
SANS kleding
Slaaptextiel
Stateshop Fashion
Tegeldepot
The Fellowship of Acoustics
ThuiszorgwinkelXL
USEDproducts
van Dijk
Vechtsport Online
Vloerkleden Loods
Warentuin
Warmteservice
Weekend Webshop
Zaccini